Peuterspeelgroep

Vanaf het nieuwe schooljaar (2022 / 2023) starten we met een peuterspeelgroep bij Voor dag en Dou!

Op de peuterspeelgroep leren de kinderen een aantal belangrijke vaardigheden zoals; samenwerken met andere kinderen, op je beurt wachten en eerlijk delen. Vaardigheden die de overgang naar de basisschool soepel(er) laten verlopen. Spelenderwijs vergroten de peuters hun ervaringswereld.

Op Villa Fonkel hebben wij vanaf 29 augustus 2022 een peuterspeelgroep voor acht kinderen van 2 tot 4 jaar.

Voor wie

Kinderen vanaf 2 jaar. Kinderen kunnen naar de peuterspeelgroep tot zij naar de basisschool gaan.

Waarom

In een speelse setting worden kinderen professioneel en volgens een mooie methode (Peuterplein, zie hieronder) voorbereid op de basisschool.

Op de peuterspeelgroep leren kinderen samen spelen, samenwerken, maken kennis met bijvoorbeeld tellen, taal, kleuren en vormen, ontdekken de wereld en wordt motorische ontwikkeling en taalontwikkeling gestimuleerd door een professionele pedagogisch medewerker.

Wat

Kinderen komen twee óf drie ochtenden per week naar de peuterspeelgroep. Als ouder kan je je kind inschrijven voor de ochtenden die jou het beste passen.

Waar

Op de locatie Villa Fonkel van Voor dag en Dou, in het centrum van Oosterwolde

Wanneer

De peuterspeelgroep is geopend op: 

  • Alle 40 schoolweken van het schooljaar
  • Maandag, dinsdag en donderdag van 9.00 – 13.00 uur

Door wie

Pedagogisch Medewerker Marion Adema heeft zowel een PABO als een kinderopvang achtergrond. Marion heeft ruime ervaring met het werken op peutergroepen, oog voor het jonge kind en weet kinderen op een prettige, toegankelijke manier te betrekken bij het dagprogramma.

Waarmee

We werken met Peuterplein. Dit pakket voor peuterspeelzalen en kinderdagverblijven zit boordevol activiteiten voor peuters en dreumesen. Het plezier van spelen en ontdekken staat voorop, ondertussen worden de einddoelen bereikt. Peuterplein heeft een doorgaande lijn naar Kleuterplein en andere kleuterpakketten. 

Prijs

Het uurtarief is € 9,75 per uur. Hiervoor kan maximaal € 8,49 kinderopvangtoeslag worden aangevraagd bij de belastingdienst

Extra

  • Voor dag en Dou verzorgt fruit, drinken, luiers en lunch.
  • Brengen van de kinderen kan tussen 8.45 uur en 9.00 uur. Het programma start om 9.00 uur.
  • Halen van de kinderen kan tussen 12.45 uur en 13.00 uur.
  • Flexibele opvang, afwijkende tijden of een wisselende planning zijn in deze groep niet mogelijk.

Inschrijven

Kan online via ons aanmeldformulier.

Zo lang er plek is op de groep, plannen we kinderen in op de peuterspeelgroep. Je ontvangt van onze administratie een bevestiging van zowel de inschrijving als van de plaatsing. Mocht de groep vol zijn op de gewenste dagen, dan kijken we naar de mogelijkheden.

In de laatste week van de zomervakantie is er tijd en ruimte voor een kennismaking. Marion neemt daarvoor contact met je op.