Peuterspeelgroep

Peuterspeelgroep Vincent

Op onze peuterspeelgroep leren kinderen belangrijke vaardigheden, zoals samenwerken, geduld hebben en eerlijk delen. Deze vaardigheden helpen hen om gemakkelijker over te stappen naar de basisschool. De peuters vergroten spelenderwijs hun wereld vol ervaringen.

Bij Villa Fonkel hebben we een speciale peuterspeelgroep voor maximaal acht kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar.

Voor wie

Kinderen vanaf 2 jaar. Kinderen kunnen naar de peuterspeelgroep tot zij naar de basisschool gaan.

Waarom

 

Bij ons op de peuterspeelgroep bereiden we kinderen op een speelse manier voor op de basisschool. We maken gebruik van een leuke methode genaamd Peuterplein (zie hieronder).

Op de peuterspeelgroep leren kinderen om samen te spelen en samen te werken. Ze maken kennis met tellen, taal, kleuren en vormen. Ze ontdekken de wereld om hen heen en worden gestimuleerd in hun motorische en taalontwikkeling door een professionele medewerker. Het is een fijne plek waar kinderen op een leuke manier kunnen groeien en leren.

Wat

Kinderen komen twee óf drie ochtenden per week naar de peuterspeelgroep. Als ouder kan je je kind inschrijven voor de ochtenden die jou het beste passen.

Waar

Op de locatie Villa Fonkel van Voor dag en Dou, in het centrum van Oosterwolde

Wanneer

De peuterspeelgroep is geopend op: 

  • Alle 40 schoolweken van het schooljaar
  • Maandag, dinsdag en donderdag van 8.30 – 13.00 uur

Door wie

Pedagogisch Medewerker Marion Adema heeft zowel een PABO als een kinderopvang achtergrond. Marion heeft ruime ervaring met het werken op peutergroepen, oog voor het jonge kind en weet kinderen op een prettige, toegankelijke manier te betrekken bij het dagprogramma.

Waarmee

We werken met Peuterplein. Dit pakket voor peuterspeelzalen en kinderdagverblijven zit boordevol activiteiten voor peuters en dreumesen. Het plezier van spelen en ontdekken staat voorop, ondertussen worden de einddoelen bereikt. Peuterplein heeft een doorgaande lijn naar Kleuterplein en andere kleuterpakketten. 

Prijs

Het uurtarief is € 11,49 per uur. Hiervoor kan maximaal € 10,25 kinderopvangtoeslag worden aangevraagd bij de belastingdienst

Extra

  • Voor dag en Dou verzorgt fruit, drinken, luiers en lunch.
  • Brengen van de kinderen kan tussen 8.15 uur en 8.30 uur. Het programma start om 9.00 uur.
  • Halen van de kinderen kan tussen 12.45 uur en 13.00 uur.
  • Flexibele opvang, afwijkende tijden of een wisselende planning zijn in deze groep niet mogelijk.

Inschrijven

Je kunt je gemakkelijk online inschrijven via ons aanmeldformulier.

Zolang er nog plek is op de peuterspeelgroep, plannen we graag je kind in. Onze administratie stuurt je een bevestiging van zowel de inschrijving als de plaatsing. Als de groep op de gewenste dagen vol is, kijken we naar andere mogelijkheden.

We vinden het belangrijk om elkaar te leren kennen, dus er is altijd tijd en ruimte voor een kennismaking. Marion zal contact met je opnemen om dit te regelen.