Vacature!

Voor dag en Dou biedt al ruim 12 jaar Kinderopvang, BSO én Gastouderopvang in de dorpen Oosterwolde, Appelscha en Donkerbroek. Wegens het vertrek van onze vaste collega naar Noord Holland, zoeken wij een nieuwe collega.

Met spoed zoeken wij:

Pedagogisch Beleidsmedewerker / PM-er BSO 7+

Met veel aandacht voor (risicovol) buiten spelen, ontdekken, bewegen, een gezonde omgeving en iedere maand weer een ander leuk thema zorgen onze pedagogisch medewerkers voor een prachtig mooie kinderopvang. Het enthousiasme van de kinderen werkt ook voor onze medewerkers aanstekelijk! Geen werkdag is hetzelfde.

Samen met je collega’s creëer je als Pedagogisch Medewerker een sfeer waarin kinderen zich veilig voelen, houdt je ons pedagogisch beleid in het achterhoofd bij het begeleiden van kinderen in hun ontwikkeling en informeer je ouders / verzorgers over de zaken binnen de groep en hun kind. Op deze BSO groep Pip op Villa Fonkel vangen we kinderen op van 7 jaar en ouder. In een eigen groepsruimte geef je sámen met de kinderen vorm aan de invulling van de dag. Je bent een voorstander van kinderparticipatie en weet daar op een actieve manier vorm aan te geven.

Als Pedagogisch Beleidsmedewerker ontwikkel je, samen met de directeur, vestigingsmanagers en de collega’s uit de praktijk, het pedagogisch beleid om de ontwikkeling en het gedrag van kinderen te observeren en te stimuleren. We werken vanuit de aanpak Gezonde Kinderopvang. Je vertaalt het beleid naar concrete methoden en/of manieren waarop de medewerkers met de kinderen omgaan. Je bewaakt daarnaast de kwaliteit en stelt het pedagogisch beleid bij als verbetering nodig is. Als je het leuk vindt, ontwikkel en geef je trainingen en workshops. Daarnaast werk je aan diverse projecten die betrekking hebben op pedagogiek en kwaliteit. Hierin zijn we zeker op zoek naar iemand die daar zelf goede ideeën over heeft.

Jij hebt

 • Ervaring in de kinderopvang
 • Opleiding passend bij de functie van Pedagogisch Beleidsmedewerker
 • Een rijbewijs B
 • Passie voor de kinderopvang en een scherp oog op de pedagogische praktijk en de pedagogische kwaliteit

Jij bent

 • Enthousiast, betrokken bij de belevingswereld van de kinderen en je hebt een professionele kijk op groepsdynamiek
 • Graag onderdeel van een team, je werkt samen met de andere BSO groepen
 • Taalvaardig in woord én geschrift. Je schrijft makkelijk beleidsstukken in heldere taal en weet deze op een toegankelijke manier te presenteren aan de teams.
 • Beschikbaar voor een leuke baan voor 32 uur per week. Daarvan zijn 8 uren voor het Beleidswerk en de resterende uren voor het werken op groep Pip.
 • Het liefst per direct maar toch uiterlijk vanaf 1 oktober beschikbaar

Jij krijgt

 • Werken bij Voor dag en Dou betekent plezier hebben in je werk en je inzetten voor een leuke, uitdagende en stimulerende omgeving waarin kinderen zich thuis voelen.
 • Een contract van 32 uur per week voor een jaar. Vanzelfsprekend gaan we dit bij goed functioneren verlengen.
 • Salaris conform cao Kinderopvang
 • Ook nog: bedrijfsfitness, goede reiskostenregeling, de leukste collega’s, dit jaar een jubileum te vieren in de maand oktober én in december een vaste week vakantie in de eerste week van de kerstvakantie.

Enthousiast voor deze functie bij Voor dag en Dou? Mail je sollicitatiebrief en CV naar douwine@dagendou.nl tav. Douwine Koopman.