Voorstellen:

Graag stellen wij onze gastouders aan u voor!
Alle genoemde gastouders hebben de juiste diploma's, een VOG en een EHBO certificaat. Wij zijn bij deze gastouders op bezoek geweest en hebben een risico inventarisatie gedaan van de woning waarin uw kind wordt opgevangen.

Wanneer u meer wilt weten over een van onze gastouders dan horen wij dat natuurlijk graag. U kunt per mail contact opnemen op mailadres gob@dagendou.nl Ik neem zo spoedig mogelijk contact met u op.

Met vriendelijke groet, 
Marlou Gorter - Woltmeijer & Suzanne Groenendijk

Hendrika, Appelscha

Gastouder ’t Blomke biedt opvang in een huiselijke, gezellige, creatieve, leerzame en veilige omgeving. Doordat de opvang kleinschalig is, is er veel aandacht voor ieder kind. Doordat ik de persoon ben, die er altijd is, zorg ik voor emotionele veiligheid. Ieder kind is uniek en ontwikkelt zich op zijn of haar eigen manier en tempo, hier probeer ik op in te spelen.  Daarnaast zorg ik voor duidelijke regels, zodat het kind weet waar het aan toe is.

Ik ben Hendrika van Weperen. Samen met mijn man Martin en twee prachtige dochters, Nienke en Femke, woon ik in Appelscha. Wij wonen in een vrijstaande woning met een ruime achtertuin, waar volop gespeeld kan worden! Ook wonen we vlakbij het bos, prachtig om hier te wandelen of met de bakfiets erop uit te trekken!

Meer informatie over mijn opvang kun je vinden op www.gastouderblomke.nl

Op dit moment zit Gastouder ’t Blomke vol, dat betekent dat ik geen nieuwe gezinnen kan aannemen.

Hester, Oosterwolde

Mijn naam is Hester Kok. Ik ben 22 jaar oud en woon in Oosterwolde. 

Nu bijna een jaar geleden, heb ik besloten om aan de slag te gaan als gastouder omdat werken met kinderen echt mijn passie is en ik uw kind(eren) graag een fijn en gezellig tweede thuis wil bieden.

Mijn woning staat in een rustige buurt met weinig verkeer. Voor mijn huis staat een speelveldje met schommel. Mijn tuin is goed afgesloten waardoor het een veilige speelplek is voor kinderen. Boven heb ik een slaapkamer voor de kinderen met ledikantjes en een peuterbed. Ook heb ik boven nog een extra speelkamer.

Ik bied uw kind(eren) een veilig, fijn en gezellig tweede thuis. Ik vind het belangrijk dat er vastigheid is voor de kinderen en daarom werk ik met een vast dagritme. Natuurlijk kunnen we hier altijd uitzonderingen in maken, maar het is belangrijk om structuur te hebben.

Elke maand hebben we het over een ander thema. Samen met de kinderen onderneem ik leuke activiteiten waarin ik alle ontwikkelingsgebieden aan bod laat komen. Ik vind het belangrijk om naar de kinderen te kijken wat hen bezighoud en de activiteiten daarop aan te sluiten.

Ik werk maandag tot en met vrijdag maar in overleg is/zijn uw kind(eren) ook in het weekend welkom! Ook overnachten is geen probleem. Een warme maaltijd mee eten is ook mogelijk. 
Ik ben zeer flexibel en in overleg kan er veel!

Rilana, Appelscha

Rilana is een spontane, open en gezellige gastouder die net voor zichzelf begonnen is in Appelscha. In haar vorige woonplaats heeft Rilana jarenlang ervaring opgedaan als gastouder. 

Beschikbaarheid: in overleg

Grietje, Gastouder aan huis

Vanuit Appelscha werkt Grietje flexibel als gastouder aan huis. Zij wordt via Voor dag en Dou ingezet bij een gezin met twee kinderen, maar heeft in overleg nog ruimte voor een tweede gezin.

Paulien, Appelscha

Paulien is een enthousiaste, ervaren en betrouwbare gastouder in Appelscha. Met haar vrijstaande woning aan de rand van het bos en ruime tuin, is er voldoende ruimte voor veel speelplezier!
Paulien vindt het belangrijk dat een kind zichzelf kan zijn zodat het kind zich kan ontwikkelen op zijn/haar eigen manier en tempo. Door de kleinschalige opvang zal uw kind veel persoonlijke aandacht krijgen.  
Meer informatie over haar opvang:
Website: www.gastouderopvangpaulien.nl
Facebook: Gastouderopvang bij Paulien

Beschikbaarheid: maandag t/m vrijdag 

Catharina, Oosterwolde

In de wijk De Maden in Oosterwolde, staat de halfvrijstaande woning van Catharina. Voor kinderen van alle leeftijden voorziet zij als ruim ervaren, rustige en stabiele gastouder. 
Bijzonder: Catharina heeft ervaring met het zorgen voor kinderen met een beperking.

Beschikbaarheid: in overleg.

Vironi, Appelscha

Hallo, ik ben Vironi de Jong een spontane, vrolijke vrouw die met veel plezier kinderen opvangt in een veilige vertrouwde omgeving.
Ik merk vooral dat ik het erg belangrijk vind om de kinderen eerst goed te leren kennen. En andersom natuurlijk ook, dit op ieder zijn eigen tempo. Wat is hij/zij nodig om zich bij mij veilig en geborgen te voelen? Wat vinden ze leuk en wat minder leuk? Wat ik graag mee wil geven is, in een liefdevolle omgeving met uitleg van regels, normen en waarden en respect voor elkaar en de dieren te hebben. Hierbij wil ik kinderen veel laten onderzoeken zodat ze zelf hun eigen interesses mogen ontdekken en zich mogen ontwikkelen.

Ik zal proberen om iedere dag naar buiten te gaan met de kinderen. Gelukkig hebben wij een fijne grote achtertuin, speeltuinen in de buurt en het bos op loopafstand.
Tijdens mijn stages op peuterspeelzalen, werken in de kinderopvang en mijn werk in het praktijkonderwijs heb ik de nodige ervaring opgedaan. Kom gerust eens langs om kennis te maken en/of de sfeer te proeven, misschien tot ziens!

Sanne, Oosterwolde

Een 2e thuis! Als gastouder vind ik het belangrijk dat ouders met een goed gevoel de deur uitgaan zodra ze hun kind(eren) bij de gastouder hebben gebracht om zelf aan het werk te gaan.

Het kostbaarste wat je hebt vertrouw je toe aan de zorgen van de gastouder, dat is best een hele grote stap want je weet immers als ouders zijnde wat het beste is voor je kind(eren).

Zelf ben ik ook moeder van 2 kinderen en ik weet uit ervaring hoe lastig het is om een gastouder te vinden die volledig voldoet aan het plaatje wat je als (toekomstige) ouders in je hoofd hebt.

Gezellig, veilig en vertrouwd dat zijn de eerste kenmerken van mijn opvang, de kinderen maar ook zeker de ouders moeten het gevoel hebben dat ze bij mij een 2e thuis hebben gevonden op het moment dat de kinderen bij mij zijn. Daarnaast staan structuur, zorgzaamheid en flexibiliteit bij mij hoog in het vaandel.

Mijn gastouderopvang is gevestigd in Oosterwolde Zuid.

Op dit moment zit ik volledig vol maar in de komende maanden (begin 2019) komen er weer plekjes vrij voor nieuwe kindjes.

Informeer gerust naar de mogelijkheden en wees welkom voor een vrijblijvende kennismaking.

 Hartelijke groet,

Gastouder Sanne

Sanne Roeters-Wijntjes

Renate, Makkinga

Renate woont op een mooie landelijk locatie met tuinuitzicht op de weilanden. Haar woning is gelegen in een rustige woonwijk met een speeltuintje voor de deur. Ook het bos en hertenkamp is op loopafstand bereikbaar. Renate probeert regelmatig met de kinderen hier naar toe te gaan. Halen en brengen van peuter/school is mogelijk. Renate straalt rust uit, is stabiel en houdt overzicht

Beschikbaarheid: in overleg

Pietsje, Donkerbroek

Hallo even voorstellen! Ik ben Pietsje Kamminga en woon in Donkerbroek met m’n vriend Hilbert, dochter Isa van 6 jaar en zoontje Max van 2 jaar. Sinds begin 2015 ben ik Gastouder, hiervoor heb ik in de kinderopvang gewerkt. Als leidster op 0-4 groep, babygroep, peutergroep, bso etc.

Wij zijn per augustus verhuisd naar ons nieuwe plekje in Donkerbroek. En hier ben ik erg blij mee. Heerlijk alles, zoals slaapkamer, keuken en wc in 1 ruimte.

Ook de tuin is een stuk groter, daar kunnen we dus ook heerlijk spelen. Ik vind het heerlijk om met kinderen te werken. Geen dag is hetzelfde. Belangrijk vind ik dat de kinderen lekker zichzelf mogen zijn. Lekker ontwikkelen op hun eigen tempo.

Ik probeer ze hier in te helpen en de kinderen een tweede thuis te geven. Door het kleinschalige heb je meer tijd voor de kinderen.

Ik ben van het buiten spelen en vind het ook erg leuk om uitstapjes te doen naar het bos, een speeltuin, hertenkamp etc. Ik werk maandelijks met thema’s zoals zomer herfst, maar ook met thema’s zoals bv. het lichaam en tellen. Wij doen dan veel activiteiten rondom dit thema. Ik kan nog een heel stuk verder vertellen maar bent u nieuwsgierig geworden bel of mail dan gerust.

Mijn opvangdagen: maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. Weekenden en avond is een mogelijkheid.

Alinda, Donkerbroek

Op zeer flexibele basis is Alinda al een aantal jaren gastouder in Donkerbroek. Zorgzaam, creatief en enthousiast zijn kenmerkende eigenschappen. Van dinsdag tot en met vrijdag vangt Alinda kinderen op. 

Beschikbaarheid: in overleg, nog een aantal plekken beschikbaar. 

Lianne, Donkerbroek

Vanuit haar gezellige woning in Donkerbroek, verzorgd Lianne dagelijks gastouderopvang voor meerdere gezinnen. Ze heeft zelf twee jonge kinderen.

Beschikbaarheid: Lianne zit vol. 

Nynke, Donkerbroek

In een ruime woning aan de rand van Donkerbroek verzorgd Nynke gastouderopvang voor kinderen van alle leeftijden. Gezelligheid, flexibiliteit, ruimte en professionaliteit zijn kenmerkende woorden voor deze jonge, frisse gastouder. 

Beschikbaarheid: in overleg. Nynke is beschikbaar op maandag, dinsdag en donderdag.

Dipty, Donkerbroek

Gastouder Dipty woont in Donkerbroek. Ze zijn bezig met de tuin op te knappen, maar hebben een speelpleintje dichtbij waar ze veel naar toe gaat. Ook school e.d. is op loopafstand.

Omdat Dipty zelf een klein kindje heeft, kunnen we momenteel geen baby's bij haar plaatsen. 

Er zijn nog wat plaatsingsmogelijkheden, in overleg

Marjan, Donkerbroek

Marjan is een gastouder in Donkerbroek met ook al enige jaren ervaring. Bij Marjan kunt u rekenen op rust, regelmaat en leuke activiteiten. Naast haar gastouder zijn, organiseert Marjan diverse activiteiten voor Actief Donkerbroek.
Marjan heeft een gedegen pedagogische kennis en weet dit helder en concreet tot te passen in haar dagelijkse werk als gastouder. Marjan biedt opvang in een woning, grenzend aan een speelveldje centraal in het dorp.

Beschikbaarheid: in overleg. 

Janny, Haulerwijk

Janny is ook een zelfstandig gastouder en werkt onder de naam Het Gelukskevertje. Uit onze ervaring en de evaluaties met Janny blijkt dat vooral de behoefte van het kind de structuur van de dag vorm geeft. Janny houdt van spontane acties en neemt spontaan de kinderen mee naar het bos.

Beschikbaarheid: alle dagen beschikbaar

Tiny, Haulerwijk

In een hoekwoning met een ruime tuin voorzien van veel groot speelmateriaal, konijnen, katten, een hond en vissen is haar gastouderopvang een waar paradijsje voor een ontdekkend buitenspeelkind. Tiny heeft zeer ruime ervaring en biedt opvang aan kinderen van alle leeftijden. Tiny is zelfstandig gastouder en werkt onder de naam 'Gastouder Tiny'. 

Beschikbaarheid: in overleg

Elja, Haulerwijk

Een startende gastouder in Haulerwijk met een achtergrond in het onderwijs. Elja is begin 30, heeft twee kinderen en een mooie ruime woning aan de vaart in Haulerwijk.Gastouderopvang voor alle leeftijden en gezelligheid, geborgenheid, flexibiliteit en creativiteit staan bij haar voorop. 

Beschikbaarheid: in overleg. Vraag voor de mogelijkheden meer informatie bij Marlou Gorter

Stien, Waskemeer

Stien is een gastouder in Waskemeer met ook al enige jaren ervaring. Bij Stien is het altijd gezellig, ze is liefdevol en creëert een fijne en huishoudelijke sfeer. Stien biedt opvang in een woning met een ruime tuin centraal in het dorp. 

Beschikbaarheid: in overleg. 

Mariska, Donkerbroek

 

Mariska is een startende gastouder en woont in Donkerbroek met man en dochtertje in een fijne woning aan een rustige straat. Ze heeft werkervaring in zowel de zorg als het onderwijs en wil deze kennis en ervaring nu inzetten als gastouder. Mariska is flexibel, iedere opvangvraag is bespreekbaar.

Leeftijd van de kinderen is 0-12 jaar.

Beschikbaarheid: in overleg. Vraag voor de mogelijkheden meer informatie bij Marlou Gorter