Extra flexibiliteit binnen een van onze pakketten

Als je kiest voor een van onze pakketten, zoals het Jaarpakket, Schoolwekenpakket, Peuterpakket, 48-Wekenpakket of Vakantiepakket, kies je voor 100% zorgeloze kinderopvang. Je krijgt een vaste plek op een vaste groep voor je kind. Precies zoals jij het wilt.

Je kunt van tevoren je planning vastleggen op basis van de dagdelen en dagen die je nodig hebt. Elke maand ontvang je dezelfde factuur met dezelfde kosten. Je weet dus precies waar je aan toe bent.

Maar soms is het niet altijd 'standaard' en heb je extra opvang nodig of juist een dag niet nodig. In dat geval hebben we de volgende mogelijkheden:

  • Niet-afgenomen dagdelen kun je later gebruiken als ruildag. Deze ruildagen kun je het hele jaar door inzetten. Via de agenda in het Ouderportaal of de Ouder-App kun je een ruildag/spaardag aanvragen. Dat kan tot 4 weken van tevoren.

  • Als je geen dagen hebt om in te ruilen maar wel extra opvang nodig hebt, kan je altijd extra opvang aanvragen voor het tarief van Flexibele Opvang. Het bedrag voor deze extra opvang wordt toegevoegd aan de factuur van de volgende maand. Deze extra opvang wordt vermeld op de jaaropgave en je komt in aanmerking voor kinderopvangtoeslag.

  • Speciaal voor ouders met schoolgaande kinderen begrijpen we dat je opvangbehoefte tijdens schoolvakanties anders kan zijn dan tijdens schoolweken. Daarom kan je tussen de schoolvakanties 'schuiven' met de opvangdagen. Wanneer je bijvoorbeeld in de voorjaarsvakantie geen opvang nodig hebt, kun je die dagen in de zomervakantie gebruiken.

Extra flexibiliteit binnen Flexibele Opvang

Bij ons Flexibele Opvang pakket bepaal jij zelf in de Ouder-App of via het Ouderportaal op welke dagen en tijden je opvang nodig hebt. We hebben wel een minimum aantal uren dat je per maand moet afnemen.

Je kunt er ook voor kiezen om de Flexibele Opvang op basis van jaaruren te plannen. Dit noemen we een 'flexbudget'. Het maakt niet uit of je in de ene maand minder uren afneemt en in de volgende maand wat meer uren. Je betaalt elke maand een vast bedrag gedurende het hele jaar en plant zelf je flexibele uren in. Pas als je flexbudget helemaal op is, brengen we extra afgenomen uren in rekening.

Het flexbudget kan worden aangepast naar jouw wensen. Denk je dat je in een jaar meer uren Flexibele Opvang nodig hebt dan het minimale aantal dat we vragen? Dan bespreken we samen jouw behoeften.

Het minimale aantal uren voor Flexibele Opvang is berekend per week en per jaar:

  • Kinderopvang: 3,6 uur per week, 16 uur per maand, 192 uur per jaar
  • BSO: 2,7 uur per week, 12 uur per maand, 144 uur per jaar

Het voordeel van een flexbudget is dat je de uren die je sowieso (minimaal) afneemt bij Voor dag en Dou kunt gebruiken zoals je zelf wilt, per klokuur en niet per dagdeel. Je kunt de uren aanvragen via de Ouder-App of het Ouderportaal.

Let op: Als je halverwege het jaar een contract met een flexbudget opzegt, wordt altijd gecontroleerd of er is voldaan aan de voorwaarde van de maandelijkse minimale afname. Misschien heb je meer gebruikt dan er tot die maand is betaald. In dat geval kan er een afrekening plaatsvinden.